Şifalı Bitkiler | Bitki ve Bitkiler Alemi | Alternatif Tıp
SITEMIZDE PAYLASIMDAN BULUNABILMEK ICIN LUTFEN KAYIT OLUN Smile

Join the forum, it's quick and easy

Şifalı Bitkiler | Bitki ve Bitkiler Alemi | Alternatif Tıp
SITEMIZDE PAYLASIMDAN BULUNABILMEK ICIN LUTFEN KAYIT OLUN Smile
Şifalı Bitkiler | Bitki ve Bitkiler Alemi | Alternatif Tıp
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Facebook sayfa
En son konular
» kış çayı
"KARANFİL" EmptyC.tesi Ara. 18, 2010 5:30 pm tarafından Admin

» Mide ağrılarının en başlıca sebebi stres
"KARANFİL" EmptySalı Kas. 30, 2010 9:55 pm tarafından Admin

» Sinüzit için bitkisel tedavi nasıl yapılmalıdır?
"KARANFİL" EmptySalı Kas. 30, 2010 9:24 pm tarafından Admin

» tanışma
"KARANFİL" EmptyCuma Ekim 29, 2010 4:49 pm tarafından rayye

» "NAR"
"KARANFİL" EmptyCuma Ekim 29, 2010 8:31 am tarafından rayye

» 'Uyku Çorbası'. Bu nasıl mı olacak ? İşte formülü..
"KARANFİL" EmptyCuma Ekim 22, 2010 12:35 am tarafından Admin

» Şifalı Bitkiler (Göz Rahatsızlıkları İçin)
"KARANFİL" EmptyPerş. Ekim 21, 2010 10:40 pm tarafından Admin

» Bitkisel yolla göz altı morluklarından kurtulma bitkisel tedavi göz altı morlukları nasıl geçer
"KARANFİL" EmptyPerş. Ekim 21, 2010 8:05 pm tarafından Admin

»  KIŞ HASTALIKLARI KAPINIZI ÇALMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN
"KARANFİL" EmptyC.tesi Ekim 09, 2010 12:10 am tarafından Admin

Anket

"KARANFİL"

Aşağa gitmek

"KARANFİL" Empty "KARANFİL"

Mesaj tarafından Admin Paz Mart 22, 2009 10:26 pm


KARANFİL









Latince ismi : Caryophyllus aromaticum
"KARANFİL" Karanfil_o<table class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white; MARGIN-LEFT: 12pt; WIDTH: 150pt; BORDER-COLLAPSE: collapse" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=200 border=1><tr><td style="PADDING-RIGHT: 0cm; PADDING-LEFT: 0cm; BACKGROUND: lightblue; PADDING-BOTTOM: 0cm; PADDING-TOP: 0cm">
Bilimsel sınıflandırma
</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 0cm; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; PADDING-TOP: 0cm">

<table class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white" cellPadding=0 border=0><tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Alem:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Plantae</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Şube:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Magnoliophyta</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Sınıf:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Magnoliopsida</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Takım:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Myrtales</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Familya:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Myrtaceae</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
Cins:</TD>
<td style="PADDING-RIGHT: 1.5pt; PADDING-LEFT: 1.5pt; PADDING-BOTTOM: 1.5pt; PADDING-TOP: 1.5pt" vAlign=top>
''''Syzygium''''</TD></TR></TABLE>
</TD></TR>
<tr><td style="PADDING-RIGHT: 0cm; PADDING-LEFT: 0cm; BACKGROUND: lightblue; PADDING-BOTTOM: 0cm; PADDING-TOP: 0cm">
Binominal adı
</TD></TR></TABLE>
Büyük boy görmek için resme tıklayınız
Bilimsel Adı Syzygium aromaticum

Karanfil ile ilgili birden fazla anlam vardır. Karanfil baharatı Syzygium aromaticum ağacından elde edilirken, Karanfil çiçekleri Dianthus petraeus bitkisinden elde edilirler.

Karanfil baharatı (kuru)
İlk olarak Moluk adalarında bulunmuştur. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve 10 m uzunluğa erişebilir. Karanfil çiçeklerine Karanfil baharatı (Syzygium aromaticum) ile benzer kokuya sahip olduğu için bu ad verilmiştir.

Tarih
Milattan Önce 3. yüzyılda Çin imparatorları ve aristokrasisi her ziyaretçilerine ağız kokuları için Karanfil ikram etmeden görüşmezlerdi. Eski Romalılar`da karanfili baharat olarak kullanıyorlardı. Romalı Plinus'un, "Bir yıl geçmiyor ki, Hindistan, Roma İmparatorluğunu 50 milyon sesterce kurutuyor" sözünü İlk ve Ortaçağ Batı Uygarlıklarında karanfilin yüksek fiyatına kanıt olarak gösterebiliriz. 17. ve 18. yüzyıl İngiltere'sinde karanfil, yüksek fiyatı sebebiyle altın ile eşdeğerdi. 15. yüzyıldan itibaren karanfil, Avrupa'da yeniden tanındı. Hollandalılar, karanfil ticaretinde kartel oluşturarak, hayli zenginleştiler.Amsterdam ve Rotterdam hala büyük karanfil pazarlarından sayılmaktadır.

Kalite
Yüzdürme testi karanfilin kalitesini öğrenmek için kolay bir yoldur. Kaliteli karanfil suya atılınca ya dibe iner ya da suda dikey şekilde asılı kalır. Adi karanfil ise, su üzerinde yatay bir biçimde yüzer.

Kullanımı
Karanfil, öğütülerek baharat olarak kullanılmakla birlikte, ağızda bir süre tutularakta kullanılabilir.


  • Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusuna karşı kullanılabilir
  • Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir
  • Karanfil, anti-mikrobik etki yapar.

<table class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; BORDER-TOP-STYLE: none; BORDER-RIGHT-STYLE: none; BORDER-LEFT-STYLE: none; BORDER-COLLAPSE: collapse; BORDER-BOTTOM-STYLE: none" borderColor=#ffffff cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" align=left bgColor=#ffffff border=1><tr style="HEIGHT: 9.75pt"><td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: 1pt inset; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: 1pt inset; WIDTH: 24%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="24%">
Karanfil ağacı</TD>
<td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: 1pt inset; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: medium none; WIDTH: 76%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="76%">( caryophyllus aromaticus ) :Mersingiller familyasından anayurdu Molük adaları olan ve birçok tropik ülkelerde ve başlıca Zengibar, Filipinler ve Hindistan'da yetiştirilen, kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Çiçeğinin tomurcuklarına karanfil denir. Baharat olarak kullanılır. Çiçeklerinden elde edilen karanfilyağının içeriğinde hidrokarbür, euganol, salisilik asit ve karyofilin vardır. Güzel kokuludur. Tadı acıdır. Baharat olarak kullanılır.

Kullanıldığı yerler:
Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İştah açar. İshali keser. Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Cinsel arzuları kamçılar. Doğumu kolaylaştırır. Karanfil esansı diş macunlarında kullanılır.

</TD></TR>
<tr style="HEIGHT: 9.75pt"><td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: medium none; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: 1pt inset; WIDTH: 24%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="24%">
Karanfil çiçeği</TD>
<td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: medium none; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: medium none; WIDTH: 76%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="76%">( dianthus caryophyllu ) :İki çenekliler sınıfının, karanfilgiller familyasından; karşılıklı ensiz sivri yapraklı, düğüm düğüm ince saplı, 300 kadar çeşidi bulunan, otsu bir süs bitkisidir. Yaprakları pembe, beyaz veya kırmızıdır. Ençok tanınan türü çiçek karanfili'dir. Çok hoş kokuludur. Yapraklarından şurup yapılır.

Kullanıldığı yerler:
Ateş düşürür, terletir. İştah açar. Mide üşütmesinden doğan şikayetleri giderir. Dağ karanfilinin çiçekleri balla karıştırılıp yenirse, iktidarsızlığı giderir.

</TD></TR>
<tr style="HEIGHT: 9.75pt"><td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: medium none; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: 1pt inset; WIDTH: 24%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="24%">
Karanfil kökü</TD>
<td style="BORDER-RIGHT: 1pt inset; PADDING-RIGHT: 3pt; BORDER-TOP: medium none; PADDING-LEFT: 3pt; BACKGROUND: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 3pt; BORDER-LEFT: medium none; WIDTH: 76%; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: 1pt inset; HEIGHT: 9pt" vAlign=top width="76%">( geum urbanum ) :Gölgelik yerlerde yetişen sarı çiçekli bir çeşit bitkinin, karanfil kokulu köküdür. İlkbahar ve yaz aylarında toplanıp, kurutulur. İçeriğinde tanen vardır.

Kullanıldığı yerler:
Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. İştah açar. Ağrıları dindirir. Sinirleri kuvvetlendirir.



</TD></TR></TABLE>
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 172
Kayıt tarihi : 19/03/09

https://bitkialemi.forum.st

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz